diumenge, 7 de setembre del 2008

Publicat Google2SRT 0.4

Motivat per la notícia que YouTube ja permet a tots els usuaris afegir subtítols o (com ells i l'equip de Google, segurament companys del departament de veinat, prefereixen anomenar) Closed Captions (CC) m'he animat a millorar la darrera versió de Google2SRT recentment publicada adaptant-se als subtítols de YouTube i incloent canvis que ja tenia pensats per una pròxima versió que ja tenim aquí.

La primera novetat destacable és el ja esmentat suport de YouTube a l'hora de descarregar subtítols (CC, no confondre amb les annotacions), aprofitant que empra una sintaxi a les URL de les llistes de subtítols XML molt similar a les de Google Video i que el format dels subtítols (TimedText del W3C?) en sí és idèntic.

L'altra novetat a destacar que ja em feia ganes per una futura versió i que dubtava d'incloure per l'escassetat de vídeos amb CC que hi ha Google Video és la de seleccionar quin o quins de múltiples subtítols baixar i convertir. Però en vista de la fama de YouTube envers Google Video (per molt greu que els sàpiga als propietaris d'ambdós serveis), supòs que s'expandirà l'ús d'aquests subtítols i pentura aquest programa gratuït (per part meva) podrà ser útil a un major nombre d'usuaris. Qui sap...

També s'han corregit errors en la forma en què guarda els subtítols resultants, ara codificats en UTF-8, que ens permetrà convertir subtítols en rus, xinès, coreà, àrab, japonès, etc. Així com errors en el tractament de les URL o els XML a l'hora d'obtenir els subtítols des d'Internet i altres petiteses i insignificances relacionades amb la interfície gràfica que, esper, ajudaran a fer més manejadissa aquesta petita aplicació.

Com a bon programa informàtic, amb totes aquestes novetats i correccions d'errors s'han afegit els seus corresponents nous errors de programació... D'això que no en falti.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Hola!

Quiero usar tu programa para bajar los subtítulos de la conferencia de Randy Pausch desde Google Video, pero no consigo ejecutar tu programa, ni en mi Mac (actualizado a la última versión de Java) ni en el ordenador de la oficina (Windows, Java 1.4.2_07)

En Windows obtengo el siguiente error:

Exception in thread "main" java.lang.UnsupportedClassVersionError: GUI (Unsupported major.minor version 49.0)
at java.lang.ClassLoader.defineClass0(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.security.URLClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader.defineClass(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader.access$100(Unknown Source)
at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivilege(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)


¿Alguna idea/ayuda?


P.D.: disculpa por comentar en tu blog en castellano, ya que no sé catalán.

kom ha dit...

Hola, xabik.

Sobre el error de Windows, si no me equivoco, te puedo decir que necesitas al menos la versión 1.5 de Java, de ahí el error "Unsupported major.minor version 49.0".

En cambio, sobre Mac no puedo decirte nada. Aún no he tenido la suerte de poder probarlo sobre dicha plataforma. De hecho, para una posible nueva versión (no prometo nada ni tampoco lo descarto), te agradecería, si tienes tiempo y ganas, por supuesto, me mandaras un email con más detalles (versión Java, mensaje de error si lo hay, versión MacOS, lo que se te ocurra).

Mi dirección de email aparece a la derecha de esta página en una imagen. Sí, sí, not punto kom arroba en GMail.

Espero que te haya servido de ayuda y me comentes lo que veas oportuno. Y no te preocupes por el idioma: en Internet, al menos, lo importante es entenderse.

Anònim ha dit...

Gracias por la ayuda, por el programa y tal...

y a Xabik decirle que yo también empezé a buscar algo así por la conferencia de Randy Pausch. Me hizo mucha gracia que coincidiesemos así aquí, jeje...

Lo dicho, gracias Kom y Xabik, bájate el java y verás que bien funciona... chaououo