Victòria. La democràcia s'ha imposat amb la seva saviesa una vegada més sobre les nostres vides quotidianes perquè així ho hem triat. S'ha obert un nou camí. Un camí de progrés, d'esperança, diàleg i canvi. Un camí que ens durà al millor dels destins.
Es reduirà l'atur.
Els nostres sous augmentaran.
Hi haurà un fort creixement econòmic.
Les pensions seran més altes.
Baixaran els preu de la vivenda i del petroli.
Pagarem menys imposts.
Es reduirà la pobresa amb ajudes a determinats sectors per part del govern.
Millorarà la sanitat pública.
S'invertiran grans sumes en educació, donant més oportunitats als infants.
S'aconseguirà la total igualtat entre l'home i la dona en tots els àmbits.
Es posarà solució als problemes familiars, com la comunicació dels adolescents amb els seus pares i la violència de gènere.
Es salvaran els nins dels pederastes que habiten Internet.
S'aconseguirà una Internet més segura per a tots.
Es defensarà per damunt de tot la llibertat d'expressió.
S'il·legalitzaran tots els partits polítics, fundacions i organitzacions que defensin el terrorisme.
Es mantindrà la unitat d'Espanya, respectant amb igualtat totes i cadascuna de les llengües i cultures.
Es regularà la immigració amb justícia i solidaritat.
No es participarà en guerres il·legals.
Es destinarà l'exèrcit a la realització de tasques humanitàries i solidàries en territoris necessitats.
El terrorisme es desintegrarà sense repercussions polítiques.
El nivell de delinqüència disminuirà.
Es pujaran les penes de presó per als delictes que ho requereixin.
Viurem en una gran nació, orgullosa de sí mateixa, de la qual se'n extrauran grans valors.
Una nació de la qual la resta voldran prendre'n exemple i part.
Una, gran i lliure!

Tornant al què m'ocupa, li agrairé novament a Ella
(alabada sia) la seva excel·lentíssima feina. Ha aconseguit accentuar encara més una realitat que duim ja molts anys vivint. Ella, com a bona manipuladora que sempre ha estat, argumentarà que la realitat política espanyola es concentra en dos únics partits importants dels quals es mereix dedicar el màxim temps possible en conèixer-ne "les seves respectives visions" (en realitat és un plural?) del panorama de cara a les ja passades eleccions; mentre que la resta, encara que conformen part de la gama de partits elegibles, no tenen un impacte tan gran en el futur d'aquest país. No deu ser que, en tot cas, aprofitant que la opinió pública considera que només hi ha dos partits amb possibilitats d'esser elegits (segons la història ens diu), han decidit centrar-se única i exclusivament en aquests dos partits amb la intenció de donar una sensació de que la resta de partits són encara més insignificants, en quan a vots i en quan a propostes, de tal forma que siguin potenciats aquests dos partits en vots i, per més ironia, en saber-ne els resultats de les eleccions ens pareixi la cosa més natural d'aquest món? Qui és sinó Ella la que ha promogut aquesta campanya electoral de 4 anys sencers? Sí, quatre anys de campanya electoral bipartidista des que aquelles pobres persones innocents foren brutalment assassinades un dia qualsevol, un dia com ahir, avui o demà, en un atemptat terrorista que ha estat emprat per fer més i més propaganda. Una propaganda molt ben estudiada. Una propaganda basada en acusacions mútues, en preguntes basades en arguments infundats i en respostes evasives evocant el passat, sense cap tipus de crítica constructiva cap a la força oposada ni d'autocrítica de cara a ells mateixos.

El que hem vist no han estat debats polítics en els quals es discuteix amb arguments i dades verídiques, amb respostes també argumentades, defensant l'ocorregut i el proposat de cara a un futur. El que sí hem vist no dista molt d'un d'aquests reality show que fan a mitjan dematí "experts en matèria", autodenominats "periodistes", que no fan més que lladrar com cans rabiosos la seva versió de les coses, del que els interessa, sense aprofundir ni defensar-se amb coherència del seu adversari. La diferència entre els nostres estimats "tertulians" i aquests dos grans "polítics" són el volum de la parla i la quantitat de vulgarismes contra la de formalismes que no diuen res i només decoren el discurs. Qui dóna més confiança, qui argumenta que ha pujat l'atur o qui defensa que ha baixat, cadascun amb els seus respectius gràfics "demostrant" la seva versió dels fets? A jo em transmeten la confiança per pensar (i de fet em demostren) que saben emprar un programa informàtic de full de càlcul per fer els gràfics que ells volen.
Hem estat víctimes d'uns falsos debats oportunistes i amb una clara intencionalitat d'enfoc bipartidista en la culminació d'aquesta campanya electoral que, com ja he dit, hem viscut durant quatre llargs anys. La veritat, ens hauria d'importar molt quin dels dos "grans partits" guanyi? Realment algú, que tengui l'edat suficient per haver-ho viscut, ha notat molta diferència entre els mandats d'aquests dos partits que són radicalment oposats? Estic convençut que un d'ells dos és de dretes. Aquest sí té les idees clares. Però l'altre és d'esquerres? No crec que faci falta que un "expert analista en política" em digui que es consideren de centra-dreta i de centre-esquerra, respectivament. Tanmateix, el món ha tornat un paradís tant gran per al capitalisme que la meva opinió serà tatxada d'ultra-radical, se m'acusarà d'haver negociat secretament amb terroristes i, si tengués un partit polític organitzat, seria ràpidament il·legalitzat. I el més important, cada vegada que se m'anomenés se'm faria la corresponent menció d'haver estat relacionat amb dit partit il·legalitzat. El que jo hagi pogut dir o fer no importa, el que sí importa és repetir l'atractiva paraula "il·legalitzat", de tal forma que qualsevol cosa que pugui sortir de la meva boca sigui "il·legalitzada". Mai no ens diran "il·legalitzat per part de'n Gori". El què importa no és que en Gori o en Bernat hagin pogut il·legalitzar-ho; basta que hagi estat il·legalitzat, sigui qui sigui qui ho hagi decidit. Al cap i a la fi, si tots som bondadosos i volem ordre als carrers hauríem de pensar igual, veritat?

«Quan un poble és poderós es necessita una dictadura per a controlar-lo. Quan un poble està baix control i no representa una amenaça (ha perdut el seu poder), és interessant proporcionar-li una democràcia.», kom.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada